Äppelpaj med siraps topping
. 

Ingredienser:
10 äpplen
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap
Gör så här:
- 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.
- 2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.
- 3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på äppelklyftorna och klicka sedan på resten av smeten
- 4. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter. Servera med en riktig vaniljsås eller efter behag.

Trackback