Äppelpaj med siraps topping

.


Ingredienser:

10 äpplen

3 msk mald kanel

1 dl socker

150 g smör

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

½ dl sirap

Gör så här:

      1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.
      2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.
      3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på äppelklyftorna och klicka sedan på resten av smeten
      4. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter. Servera med en riktig vaniljsås eller efter behag.

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback