Morotskaka

Idag vart det ett bak med stor tjejerna efter dom hade tåkat ut sig på allting annat dom har spenderat dagen till så jag gav förslaget att dom fick hjälpa till att baka. Morotskaka vart det idag och imorgon blir det att göra semlor.



Recept på Morotskaka:
Morötter 2-3st
smör eller margarin 100g
råsocker 3dl
ägg 4st
vetemjöl 4dl
bakpulvet 2tsk
vaniljsocker 3msk
malen kanel 1tsk

Frosting:
smör 50g
färskost narurell 200g
florsocker 2dl
rivet ska av en citron ½st

Sätt på ugnen på 200grader och skala sedan morötterna och smält matfettet. Vispa ägg och råsocker pösigt och vänd sedan ner det rivna morötterna och det smälta matfettet i den pösiga smeten.
Blanda mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och kanelen och rör sedan ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form som du sen ställer in i mitten av ugnen i ca 15 minuter beroende på vilken form man använder.

Blandra alla ingredienser till frostingen och rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten över kakan när det har svalnat lite gran. Servera lite halft varm!

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback